Spacer Пакети Spacer Портфолио Spacer Полезно Spacer За нас Spacer Контакти Spacer

Какво е домейн?
Домейн е уникалният адрес на сайт. Това е името, което изписвате, за да заредите даден сайт. Цените за регистрация на домейн варират според областта, в която е регистриран (.com, .net, .org, .bg и т.н.).

Какво е хостинг?
Хостинг е мястото, на което се съхраняват файловете на даден сайт. Това най-често е сървър с директен достъп до интернет, който работи 24/7. Добрите хостинг фирми предлагат ежедневен бекъп на информацията. Цените за различните пакети се определят от предоставяното дисково пространство, месечен трафик, поддържани езици, e-mail кутии и други допълнителни екстри.

Какво е статичен сайт?
Статичен е сайт с фиксиран брой страници със статично (непроменящо се) съдържание. Статичният сайт може да съдържа анимации или други движещи се елементи, т.е. може да е динамичен като визия, но трябва да е статичен като информация. Такива сайтове са по-евтини като изработка и се препоръчват на клиенти, които няма да обновяват често публикуваната информация. Обновяването става от нас след предоставяне на материалите от клиента в цифров вид и срещу заплащане.

Какво е динамичен сайт?
Динамичен е сайт, който може да има променлив брой страници с променлива информация. Динамичният сайт притежава административен панел (система за управление на съдържанието - CMS), чрез който клиентът сам променя съдържанието на сайта. Такива сайтове са с по-висока цена и се препоръчват на клиенти желаещи новинарски сайт, електронен магазин/каталог или друг тип сайт с често обновяваща се информация.

Колко струва един сайт?
Цената на даден сайт се определя от неговата сложност и се определя след обсъждане с клиента конкретно спрямо неговите нужди. Като ориентировъчни цени можете да разгледате предлаганите от нас пакетни цени, в които са включени изработка на сайт, домейн и хостинг. Таксите за домейн и хостинг са годишни, а изработката на сайта се заплаща еднократно. Допълнително можете да пожелаете поддръжка на сайт, която се изразява в актуализиране на информация и снимки по сайта. Цената за поддръжка се договаря допълнително и зависи от сложността на сайта и количеството информация за промяна.

Как ще изглежда сайтът ми?
Дизайнът и функционалността на сайт се определят от поръчителя. Ние се съобразяваме с Вашите фирмени цветове, лого и визия. Изработваме примерен дизайн (обикновено повече от един). Следва второ събеседване, при което избираме някой от предложените дизайни, комбинация от тях или се договаряме за нов.

Какво става, ако сайтът ми спре да работи?
След изработката на сайта и предаването му, той е в тестов период в рамките на три месеца. По време на този период всички проблеми или неточности се отстраняват за наша сметка. Считаме, че след този период сайтът е напълно функционален и работи безпроблемно. При възникване на проблем след това, то той най-вероятно е свързан с хостинга или интернет доставчика. Не се колебайте да се свържете с нас и ние ще Ви съдействаме за отстраняване на проблема.